023-023023 [email protected]

In ultimii ani ne-am tot stresat cu privire la timpul pe care il petrec copiii nostri in fata ecranelor, dar iata ca acum, cand cel mai probabil scoala se va desfasura online sau hibrid pe termen lung, ecranele au devenit absolut necesare pentru invatare si pentru socializare. Si chiar daca nu ne place ca petrec mai mult timp in fata calculatoarelor, pentru a-i ajuta sa aiba succes, trebuie sa ne schimbam atitudinea si sa ii invatam cum sa isi gestioneze timpul. Imagineaza-ti cum ar fi aratat viata noastra in pandemie fara tehnologie, fara conferinte video, fara cumparaturi online si fara mancare calda la un click distanta.

Asa ca primul pas este ca noi, parintii, sa acceptam schimbarea, si mai apoi sa discutam cu ei despre noua realitate si sa agreem impreuna noile reguli cu privire la timpul petrecut in fata calculatorului.

Azi iti venim in ajutor cu 5 reguli de gestionare a timpului petrecut online de catre elevi:

1. Stai focusat

Separa scoala de joaca. Constientizeaza cum iti petreci timpul online: scoala, jocuri, socializare cu prietenii, proiecte personale/creative si rezista tentatiei de a te juca jocuri video intre ore.

2. Fa miscare

In fiecare pauza ridica-te de la calculator, chiar daca mergi doar pana la bucatarie sau pana la toaleta, este important sa te misti 5-10 minute.

3. Fa sport afara

Plimba-te, alearga, mergi cu bicicleta cat de putin dupa scoala.

4. Conecteaza-te cu familia

Petrece timp cu familia departe de deviceuri. Luati masa impreuna, jucati-va board games, faceti o plimbare.

5. Dormi suficient

Rezista tentatiei de a lua cu tine in dormitor peste noapte telefonul, tableta sau laptopul si de a-ti verifica contul de social media sau de video streaming inainte de culcare.

Apoi ajuta-i sa urmeze regulile stabilite. Fii chiar tu un exemplu. Timpul pe care il petrecem acum acasa impreuna cu copiii este pretios, foloseste-l ca oportunitate de a te conecta cu ei, chiar si cu ajutorul tehnologiei.