023-023023 [email protected]
Tabara de programare pentru Copii Cluj

Let’s Code – Club de Programare si Robotica pentru Copii

Bun, am vazut ca e bine sa iti faci relatii si sa fii parte din comunitati care vor creste impreuna cu tine, ca e bine sa avem nu doar tineri implicati in activitati, ci si parinti. Dar hai sa vedem, ce alte beneficii aduce o tabara de programare?

Noi ne-am gandit la 2 si va provocam sa gasiti voi alte 2! Asta asa, ca sa incepem sa lucram deja in echipa!

Primul la care ne-am gandit atunci cand am pornit Let’s Code si am creat tematicile pentru tabere, a fost acela de a oferi oportunitatea elevilor sa experimenteze nu doar programarea, ci si diverse domenii pe care vor trebui sa le cunoasca destul de bine pentru a-si indeplini sarcinile din saptamana taberei! Pentru a pregati la final un joc, un video, o prezentare de moda sau un comentariu sportiv, elevii vor trebui sa faca intai o cercetare si sa afle o suita de informatii despre: jocurile video si game design, sound design, arta digitala; despre ce presupune un video de calitate, editarea lui, editarea sunetului; despre domeniul modei, istoricul lui, estetica si culoare; despre sport si sanatate, fitness si Internet of Things. Avand contact cu una dintre tematici pe parcursul unei saptamani si lucrand cu o multime de concepte si informatii noi, tinerii programatori vor putea sa-si dea seama daca se vad intr-adevar lucrand in domeniul modei, a jocurilor video sau a sportului, peste cativa ani! Aceasta combinatie de informatii poate constitui un prim pas in descoperirea carierei pe care si-ar dori-o sau, dimpotriva, pentru a-i ghida din timp in alta directie. Stim cu totii ca alegerea facultatii potrivite si a unui ‘career path’ corect este o mare provocare pentru adolescentii iesiti din liceu. Noi credem ca acest lucru poate fi imbunatatit cu pasi mici, facuti mult mai din timp.

Al doilea beneficiu al unei tabere de programare este faptul ca face tranzitia mult mai usoara de la un an scolar la celalalt. Mai ales pentru ca Let’s Code organizeaza tabere si in a doua parte a vacantei, in August si inceput de Septembrie. Ne-am dat seama, din experienta noastra de parinti, cat de important este sa existe un buffer, o perioada intermediara. In care elevul sa nu treaca de la distractiile si deconectarea din timpul vacantei la temele si orele de la clasa, brusc, de la o zi la alta, ci printr-o perioada de acomodare care poate fi constituita din tabara de o saptamana in care combinam invatarea si jocul! Copiii si parintii cu care am discutat pana acum au descris inceputul scolii ca pe o perioada stresanta, agitata, in care nu se simteau pregatiti sa o ia de la capat. Clubul Let’s Code e gandit in asa fel incat sa ofere un timp de joaca si joc, pentru ca ne distram si programam, dar si un timp structurat, dedicat invatarii si aplicarii de concepte noi. Acest echilibru va transforma finalul verii intr-o pregatire avansata pentru inceputul anului scolar, ajutandu-i nu doar pe elevi, ci si pe voi, parintii!

Pentru noi aceste doua beneficii sunt o parte din motorul crearii Let’s Code, clubul dezvoltat de parinti pentru copii! Daca va mai ganditi voi la alte motive pentru care v-ati trimite copiii in taberele noastre, ne-am bucura foarte mult sa le aflam!

Si nu uitati ca puteti afla mai multe detalii despre tabere si va puteti inscrie, aici: Let’s Code!