023-023023 [email protected]

Poate copilul tau nu a avut ocazia pana acum sa testeze vre-un robot sau poate, din contra, e cel mai bun din echipa de robotica a scolii, dar in orice caz, in ziua de azi nu putem nega importanta roboticii.

De la jucariile Lego, masinile cu pilot automat, aspiratorul Roomba sau robotii folositi in medicina si securitate, robotii sunt peste tot – inclusiv la atelierele si taberele de vara Let’s Code 🙂

Cine este Sphero?

Este o sfera (asa cum ai ghicit) interactiva si adorabila dar cu un potential imens pe care copiii o vor conecta la tableta prin Bluetooth si vor incepe sa codeze din prima zi.

8x8 Matrix – Sphero are o matrice LED 8x8, care poate fi programata sa isi schimbe culorile atunci cand Sphero ruleaza, se opreste, porneste sau atinge un obiectiv.

Infrared is the new black – cu BOLT comunicarea bot-to-bot devine o realitate. Blaster-urile cu infrarosu de 360° ale BOLT ii permit sa comunice cu alti roboti BOLT pentru a partaja date, a trimite mesaje si a declansa comenzi. Imagineaza-ti cate scenarii, jocuri si miscari avansate se pot crea cu mai multi roboti.

 

Propria ta Stea Polara – busola incorporata a BOLT iti permite sa il orientezi si sa il conduci automat, in plus BOLT poate fi programat pentru a urma instructiuni din lumea reala, de pe o harta, extinzand si mai mult domeniile de invatare.

Cat este de greu sa programezi cu Sphero?

Cei mai tineri sau incepatorii folosesc programarea bazata pe blocuri de cod, ceea ce inseamna ca nu tasteaza codul de mana (ceea ce poate fi complicat pentru ei) ci mai degraba gliseaza si conecteaza blocuri vizuale de cod.

Acest cod spune robotului: „Cand apas pe Start, ruleaza in directia __ grade, cu viteza __, timp de __ secunde.

Aceasta este o etapa foarte importanta – intelegera conceptelor de programare si dezvoltarea gandirii logice care sunt esentiale pentru scrierea codului mai tarziu atunci când sunt pregatiti sa treaca la nivelul urmator.

Cei cu experinta in programare vor scrie instructiunile, avand acces la o gama mai avansata de functionalitati.

Deci ce mai astepti?

Sphero este mult mai mult decat un robot sferic, ar putea fi poarta de acces a copilului tau intr-un viitor al roboticii, al AI si al programarii.

Cauta atelierele si taberele noastre de robotica si rezerva un loc! Vacanta e mai aproape decat crezi 🙂