023-023023 [email protected]

La final de Aprilie a avut loc hackathonul pan-European EUvsVirus al carui obiectiv a fost sa conecteze societatea civila, inovatorii, partenerii și investitorii din toată Europa pentru a dezvolta solutii inovatoare pentru provocarile legate de noul coronavirus.

Ne-am inscris si noi cu o echipa formata din copii cu varste intre 10 si 12 ani. Din multitudinea de provocari lansate (sanatate, continuitate in afaceri, coeziune sociala, educatie si munca la distanta, finante digitale) echipa noastra a ales (dupa un timp foarte scurt de negocieri cool) coeziune sociala, categoria Jocuri.

 Apoi a venit timpul sa isi aleaga un nume de echipa. Dorinta cea mai mare a lor a fost sa faca sa dispara acest virus neprietenos asa ca si-au spus Corona Busters iar planul a fost sa creeze o serie de mini games in care sa se poata lupta cu virusul si sa il distruga. Optimismul, gandirea magica si increderea in puteri supranaturale sunt la maxim la varsta lor si poate ar trebui sa invatam si noi cate ceva de la ei.

 

Din acest moment ideile au inceput sa curga, au gasit proiecte mai vechi pe care le puteau remixa, au venit cu idei de proiecte noi, cu un plan de a le aduna pe toate intr-o pagina web si s-au pus pe treaba. Ca in orice echipa bine organiza, taskurile s-au impartit pentru ca erau multe de facut: trebuia stabilit designul, cautate imagini, schitata pagina web, implementate jocurile, etc.

Am profitat de ocazie si le-am aratat cum se pot organiza mai bine in echipa folosind tool-uri de management de proiect laughing Ei ne-au aratat noua cum se poate customiza Trello cu tot felul de imagini haioase, ce nume se pot da listelor si alte functionalitati de care chiar nu stiam nici noi. Ne-am lamurit inca o data ca experimentarea si creativitatea sunt abilitatile lor numarul 1!

Apoi a doua zi s-au pus pe treaba. Au folosit Scratch pentru a implementa joculetele si HTML/CSS pentru pagina web. Timpul a trecut foarte repede si cele mai grele decizii au fost de luat spre final, cand inca aveau muuuulte idei, dar nu mai aveau timp sa le duca la bun sfarsit. Am fost din nou uimiti de creativitatea de care au dat dovada si de curajul cu care si-au propus sa faca lucruri cu adevarat complexe asa cum au vazut in jocurile video pe care le cunosc. Inca o lectie pentru noi adultii!

Chiar daca in final au fost nevoiti sa abandoneze planurile marete, au decis ca le vor finaliza in urmatoarele ore de informatica. Abia asteptam sa le vedem live.

Pana atunci puteti vedea aici cum arata Corona Busters Mini Games. Enjoy!

Duminica am trimis proiectul si am sarbatorit cu cate o pizza home made servita de fiecare acasa la ei (ne cerem scuze mamelor care au trebuit sa faca si asta).

Singurele “plangeri” au fost: pizza nu e la fel de buna ca si atunci cand suntem cu toti impreuna si atmosfera de la festivitatea de inchidere online nu se compara ca cea de la un eveniment live (si stiu ei ce spun, unii au trecut prin experienta Coolest Projects International cu sute de alti copii).

In concluzie am creat si ne-am distrat dar ne e dor de evenimentele live…

Ah! Si au decis ca vor folosi Trello si pentru organizarea temelor in perioada in care fac scoala online pentru ca le e greu sa tina evidenta atunci cand le primesc pe mai multe canale si nu mai stiu ce au de facut si pana cand wink.