023-023023 [email protected]
Tabara de Vara de Programare in Cluj

Let’s Code – Club de Programare si Robotica pentru Copii

Taberele de vara vin cu o multitudine de intrebari din partea parintilor care, ca orice parinte, isi fac griji atunci cand nu stiu exact la ce sa se astepte. Asa ca vom incerca sa discutam cat mai mult cu voi, sa va raspundem la intrebari, ori de cate ori apar, si sa dezvoltam cateva dintre subiectele pe care le consideram relevante si necesar de abordat.

Unul dintre aceste subiecte este prietenia si formarea comunitatilor in cadrul Let’s Code.

Noi credem ca prieteniile fondate intr-o tabara de vara nu sunt valoroase doar pe moment pentru elevii nostri, pe care ii ajuta sa-si dezvolte 21st century skills ca munca in echipa, acordarea de feedback si creativitatea. Ci ele pot fi baza unor relatii pe termen lung, relatii care vor conta in lumea profesionala de mai tarziu, atunci cand colegii de tabara se vor reintalni pentru a crea, de exemplu, robotul care va diminua poluarea energetica cu 10% sau jocul video cel mai de succes! Tocmai de aceea crede ca e bine sa ne invatam copiii sa inteleaga si sa valorifice cat mai din timp fiecare oportunitate, iar taberele si cursurile Let’s Code isi propun nu doar sa livreze continut foarte bogat informational si rezultate de care elevii sa fie foarte mandri, ci, mai ales, sa puna bazele unor comunitati puternice, trainice, de cursa lunga.

Aceste comunitati ar trebui sa fie formate atat din tinerii programatori, cat si din parintii acestora, pentru ca impreuna sa poata contribui la dezvoltarea unor proiecte relevante locului si timpului in care traim. Vom incuraja continuu parintii sa participe si sa fie pregatiti pentru a intelege nu doar ceea ce fac copiii in proiectele noastre, ci mai ales, de ce o fac. Vrem sa stim care e motivatia copiilor si s-o stimulam permanent, iar aportul parintilor in aceasta directie este extrem de valoros!

Dar comunitatea centrala pe care vom construi permanent este formata din elevi, indiferent de varsta sau nivelul la care intra in lumea programarii. Vrem sa-i convingem si sa le aratam prin exemple aplicate ca atunci cand colaboreaza, atunci cand pun resursele laolalta, lucrurile merg mult mai bine, mai rapid, iar rezultatele sunt mult mai satisfacatoare! Spiritul de echipa, munca in echipa, fac parte dintre valorile in care credem si pe care le promovam pentru ca micii programatori de azi sa devina marii antreprenori de mai tarziu!

Cum ne propunem sa dezvoltam si sa valorificam aceste comunitati? In primul rand incurajand discutiile, ideile libere si feedbackul in cadrul fiecarei tabere si curs. E important ca fiecare elev sa simta ca e ascultat si inteles, ca poate si trebuie sa primeasca feedback constructiv si, mai ales, sa-l ofere mai departe. Apoi vom organiza, incepand din toamna, o serie de evenimente in afara cursurilor, dedicate experimentarii, colaborarii elevilor cu parintii si aprofundarii subiectelor pe care le dezvoltam in cadrul clubului.

Vom comunica eficient pe platforme pe care le vom stabili impreuna (fie de social media, fie pe chat apps), acest lucru tinandu-ne aproape unii de ceilalti si ajutandu-ne sa stabilim relatii bazate pe incredere si transparenta.

Si nu in ultimul rand, suntem deschisi la idei si colaborari! Asa ca haideti sa ne cunoastem, asteptam interventiile voastre, intrebarile si proiectele!