023-023023 [email protected]
Imagineaza-ti o lume in care cititul si scrisul nu este considerat o abilitate necesara. E destul de greu sa faci asta acum, dar in secolul al XIV-lea doar cativa oameni stiau sa citeasca si sa scrie. Pana cand a fost inventata tiparnita, fiecare carte trebuia scrisa de mana. Din acest motiv cartile erau foarte rare si scumpe. Odata ce s-a inventat tipografia, cartile au devenit disponibile pe scara larga si oamenii au inceput sa le foloseasca in educatie si pentru divertisment. Curand dupa aceea, ceea ce se considera odata un lux, a devenit o necesitate pentru obtinerea unui loc de munca si pentru a putea functiona in societate.

Astazi informaticienii sunt pionieri intr-o altfel de revolutie tehnica. La fel cum s-a intamplat cu tipografia si cartile, intr-o zi oamenii vor simti la fel despre cunostintele din domeniul programarii. La fel cum au gandit despre citirea cartilor, o sa se mire cum au putut oamenii trai fara tehnologie.

La inceput computerele erau foarte mari si foarte scumpe. Acum multe persoane detin telefoane mobile care au mai multa putere de procesare decat acele computere gigant originale.

Lucrurile evolueaza rapid. Tine pasul cu ele invatand programare. Nu ramane doar un consumator de tehnologie. Aceste abilitati vor fi din ce in ce mai importante pentru viitorul tau. Asa cum inveti sa citesti si sa scrii de mic, e timpul sa inveti si informatica de mic: www.letscode.ro.