023-023023 [email protected]

Cu siguranta ai auzit pana acum multe statistici despre viitorul locurilor de munca legate de abilitatile STEM si abilitatile viitorului. Azi o mentionam una in mod special, pe cea care vine de la Dell Technologies si Institutul pentru Viitor care estimeaza ca 85% din locurile de munca ce vor exista in 2030 nu au fost inca inventate. Acest lucru este legat in mod specific de avansarea tehnologiei si de cat de repede apar alte tehnologii noi.

Aceste progrese ale tehnologiei vorbesc despre un limbaj global pe care copiii trebuie sa il cunoasca fluent, pentru a se asigura ca se adaptează la noile oportunitati de munca din viitor.

Acest limbaj este programarea!

Programarea este predata in salile de clasa din intreaga lume copiilor inainte de varsta de 6 ani. Obiectivul evident este sa ofere generatiilor viitoare abilitatile de care au nevoie pentru a-si asigura locuri de munca. Totusi, dincolo de evident, programarea ofera o multime de abilitati suplimentare si beneficii transferabile pentru copii, ajutandu-i sa se dezvolte social si in afara unei mediu condus de calculator.

Iata cateva dintre preferatele noastre pe care vrem sa le evidentiem azi:

Descompunerea problemelor

Cu rezolvarea problemelor complexe nu se confrunta doar programatorii. Este ceva inevitabil in viața. Programarea ofera cadrul in care copilul elaboreaza solutii pas cu pas pentru a atinge un obiectiv final. Acest lucru il incurajează sa vada problemele in mod logic si sa lucreze pentru a le rezolva intr-o maniera orientata spre obiective, mai degraba decat printr-o abordare neorganizata.

Creativitatea

Programarea incurajeaza creativitatea, oferind utilizatorului o platforma deschisa pentru auto-exprimare, proiectare sau dezvoltare a ceea ce imaginatia sa poate concepe.

Comunicarea

Invatarea unui limbaj de programare imbunatateste procesul de gandire logica si organizarea gandurilor. Iar acest lucru are un impact pozitiv asupra modului in care comunicam unii cu altii, obisnuindu-ne sa structuram ideile noastre intr-un discurs simplu, process care s-a dovedit a fi foarte important in viata. 

Beneficii transversale

Programarea contribuie la formarea procesului de gandire logica si creativa permitand copiilor sa rezolve problemele mai usor la toate subiectele. De exemplu, matematica este foarte des intalnita in problemele de informatica pe care copiii invata sa le rezolve. Dar asa cum am mentionat, programarea ofera si oportunitati excelente de dezvoltare a comunicarii si creatvitatii, care ajuta la toate celelalte materii scolare.

Am mentionat cateva exemple prin care programarea este importanta pentru dezvoltarea copiilor. Daca te intrebi de ce copilul tau ar trebui sa invete sa programeze, speram ca ti-ai facut o imagine de ansamblu a abilitatilor castigate. Daca esti in cautarea unor programe special concepute pentru copii intre 8 si 14 ani, te invitam cu drag sa consulti lista noastra de cursuri.