023-023023 contact@letscode.ro

Primim aceasta intrebare destul de des de la parinti sau de la copiii care au participat la cursuri de Scratch sau au invatat alte limbaje de programare bazate pe blocuri de cod asa ca va propunem mai jos cateva optiuni.

Programare si dezvoltare de aplicatii – viitorul va fi unul digital 

Cautam informatii pe internet, platim cu telefonul, urmarim serialul preferat, chemam un taxi printr-o aplicatie, apasam un buton si masina parcheaza singura – in jurul nostru ruleaza miliarde de linii de cod. Statisticile arata ca numarul locurilor de munca in domeniul IT va creste semnificativ in urmatorii ani, facand programarea si dezvoltarea de aplicatii cele mai cautate abilitati. 

Daca visezi sa fii programator la o companie renumita sau sa iti lansezi propriul startup high-tech, poti continua cu:

 Programare web – HTML & CSS 

♦ Programare in Python 

♦ Dezvoltare de aplicatii mobile

♦ Inteligenta artificiala – machine learning

Design si dezvoltare de jocuri – pasiunea pentru jocuri video poate fi inceputul unei cariere 

In prezent in Romania activeaza peste 100 de studiouri de dezvoltare de jocuri video, unde profesionistii acopera roluri variate de la programare, design, arta, management de productie, testare, suport clienti sau comunicare. In Romania s-au dezvoltat sau co-dezvoltat o serie de titluri faimoase precum FIFA, Asphalt StreetStorm, Assassin’s Creed Origins, Need for Speed sau Iron Blade, dar si jocuri dezvoltate de studiouri romanesti independente. 

Daca vrei sa faci chiar tu designul pentru urmatorul nivel al unui joc celebru, sa lansezi propriile tale jocuri inedite sau sa ajungi un expert in realitate virtuala, poti continua cu: 

 RPG game maker

♦ Programare in Python

♦ Coding with Minecraft (in curand la Let’s Code)

♦ Roblox Game Design (in curand la Let’s Code)

Robotica si electronica – cea mai buna metoda de a prezice viitorul este de a-l inventa

Conform celor de la Hollywood, robotii vor prelua in cele din urma planeta (Matrix, Terminatorul, Eu robotul, etc). Singura intrebare care ramane pentru noi formele de viata inferioare bazate pe carbon este: cand se va intampla asta? Mai sunt multi pasi de facut pana atunci! Dar masinile, consolele de jocuri, termostatele, asistentii virtuali, aspiratoarele sau soneriile inteligente sunt doar cateva dintre lucrurile deja comune din jurul nostru care sunt strans legate de robotica si electronica.

Daca iti doresti sa construiesti urmatorul gadget de senzatie sau sa devii un tehnician la NASA, cursurile de robotica te pot ajuta sa pornesti in directia asta.

♦ Robotica cu Sphero BOLT

♦ Robotica cu Cozmo

♦ Introducere in electronica

Creativitate si arta – orice iti poti imagina, poti crea

Animatii digitale, arta si obiecte printate 3D, efecte speciale – cererea pentru designeri talentati, producatori de film sau de muzica este din ce in ce mai mare. Traim in epoca digitala a artelor creative.

Daca visezi sa devii urmatorul artist high-tech, urmatorul star YouTube, sa faci filme de animatie la Disney sau sa printezi piese pentru urmatorul vehicul spatial, poti face primul pas chiar acum.

♦ Modelare si printare 3D

♦ Animatii video (in curand la Let’s Code)

♦ Productie video pentru YouTube (in curand la Let’s Code)